Verkaveling Nonnenbos Fase 1A

Nonnenbos , 2381 Weelde

 

Omschrijving

Eigentijds woongeluk van 164 m2 bewoonbare oppervlakte en maar liefst 5 slaapkamers in een huis met naar elke verdieping een massieve trap en op de tweede verdieping zelfs standaard een tweede badkamer met wastafel en douche. In de eerste fase van het project Nonnenbos in de vroegere “Heerlijkheid” Weelde wordt elke woning gerealiseerd op een kavel van minimaal 400 m2. Daarmee ligt er ook een voldoende ruime tuin in het vooruitschiet.


Hebel platen worden op de bouwplaats gemonteerd. De binnen- en buitenwanden worden gestapeld en verlijmd op de gestorte betonvloer. Nadat de begane grondvloer is gestort of de vloerplaten zijn gelegd, is het een kwestie van wand- vloer- en dakelementen monteren.
Deze laten zich als een modulair bouwpakket verlijmd stapelen en met ankers en doken voor de onderlinge aansluitingen. De ervaren vakmensen zorgen voor een correcte uitvoering. Gevels en binnenwanden zorgen samen voor de benodigde stabiliteit en dragen zowel de vloer als het dak. Een ondersteunende constructie is onnodig, afgezien van plaatsen waar overspanningen noodzakelijk zijn.
Voor de productie van cellenbeton en kalkzandsteen zijn er weinig grondstoffen nodig. De basis is water, kalk en zand, wat overvloedig in de natuur te vinden is. Natuurlijke kalkzandsteen wordt al eeuwenlang als bouwsteen gebruikt. Eind negentiende eeuw werd de steen als het ware opnieuw uitgevonden door het natuurlijke ontstaansproces van kalkzandsteen fabrieksmatig te imiteren en optimaliseren.
Gasbeton’ of cellenbeton werd in 1924 ontwikkeld door de Zweedse architect J.A. Eriksson. Hij wilde een bouwmateriaal met de goede eigenschappen van hout (qua sterkte en bewerkbaarheid), zonder de nadelen ervan (brandbaarheid en vergankelijkheid). Tijdens de productieprocessen wordt er 60 tot 70% minder energie verbruikt dan bij de aanmaak van andere bouwmaterialen. De autoclaven waarin de platen en blokken worden gehard zijn heel energiezuinig. Alle afval van cellenbeton wordt gerecycleerd en herbruikt in de fabriek.
. Er is er een overeenkomst gesloten met OVAM voor de terugname van afbraak cellenbeton in de recyclageparken in Vlaanderen. Zo werken we mee aan een circulaire economie.
Hebel is onbrandbaar en vlamdicht. Muren opgebouwd met Hebel beschermen mens en goederen tegen brand en explosie. Wanden uit Hebel zijn dé oplossingen om overslaande brand te vermijden.
Door de lage warmtegeleiding van het materiaal heeft men in geval van een eventuele brand meer tijd om te evacueren. Ook verspreidt het materiaal geen giftige dampen en smelt het niet.
Cellenbeton heeft een uitstekende thermische isolatie. Een gebouw optrekken in hetzelfde materiaal lost bovendien alle bouwknopen eenvoudig op. Het is bovendien niet nodig om ingewikkelde materiaalcombinaties toe te passen om zo te voldoen aan de EPB-regelgeving.

De massa en de cellenstructuur van de Hebel-platen garanderen een zeer goede geluidsisolatie en worden daarom veel gebruikt in zones met geluidsoverlast.

Voor exacte kostenberekening surf naar www.belgo-flat.be of bel naar 03-6512121

GENIET NOG VAN UW MEENEEMBAARHEID TOT EINDE 2024 !
(maximum 13.000€).

Dankzij het Hebel-concept, werken wij uw woning af binnen de zes maanden !

Indeling