REFERENTIE Nieuwe HORIZON

Kruiningenstraat , 2900 Schoten

 

Omschrijving

Op de terreinen van Horizon Industries wordt binnenkort gestart aan de bouw van een nieuwe woonwijk.
Als eerste stap werden enkele jaren geleden al de oude fabrieksgebouwen gesloopt. De Schotense architecten Werner Braeckmans en Dirk Van Gastel maakten daarna een ontwerp voor een nieuwe rustige woonwijk zonder hoogbouw.

In het ontwerp is sprake van 95 woningen. Het gaat daarbij om 60 appartementen en 35 stapel- en eengezinswoningen. ‘Ze komen te liggen langs de Kruiningenstraat en langs een nieuwe doodlopende straat die vanaf de Kruiningenstraat doorheen het terrein zal worden aangelegd. Tussenin is veel groen voorzien en er komt ook een nieuw buurtplein, dat groter wordt dan het marktplein van Schoten’.
Om parkeeroverlast in de buurt te vermijden, worden er verder ondergrondse en bovengrondse parkings aangelegd. ‘Er komt één inrit en die is mede om veiligheidsredenen ingetekend aan het verhoogde kruispunt met de Kruiningenstraat. Voor fietsers en voetgangers is ook een doorgang voorzien naar de Marsstraat. Een groene buffer zorgt voor een voldoende afscheiding met de industriezone van het Albertkanaal’.

Indeling

Verdieping 2

Nr. Type Prijs Slk. Terras Woonopp. Grondopp. Plan  
verkocht MEES E21 Appartement info op kantoor 1 8 m² 65 m² - -