Duitsland

 

 

Gerenoveerde en verhuurde woning met notariële huurgarantie van 4 jaar en meer!

Geniet van een volledige ontzorging want rentmeesterschap is inbegrepen !

 

Een investeringsappartement kopen in Duitsland = VOLLEDIGE ONTZORGING (notariele huurgarantie en RENTMEESTER inbegrepen !)

In Duitsland en meer bepaald in de deelstaat Noordrijn- Westfalen heerst er nog altijd een “huurderscultuur”, 60 procent van de Duitsers huurt nog altijd! De aankoopprijzen van een woonpand zijn er nog uiterst laagdrempelig en aantrekkelijk voor investeerders.

Samen met onze projectontwikkelaar ter plaatse zoeken we naar woningen die onmiddellijk gerenoveerd en snel verhuurd kunnen worden, dit in opdracht van onze klanten. Goed gelegen panden voor de bescheiden middenklasse zijn qua investering het meest aantrekkelijk, omdat zij het makkelijkst verhuurd worden.

Wat we ook hebben vastgesteld, is dat een Duitse huurder zijn rechten kent en die zijn uitgebreider en zeker socialer dan bij ons, maar hij kent ook zijn plichten. Fout gedrag als debiteur of als buur tegenover medebewoners, kan hem in “woningnood” brengen. Nalaten om de huur correct te betalen, kan hem letterlijk op straat doen belanden.

Residentiële huurrendementen tussen 4,5 en 6% procent zijn in Duitsland niet ongewoon als je de grote A-centrumlocaties (steden zoals München, Berlijn, Hamburg, Frankfurt en Köln) vermijdt.  Afhankelijk van de hefboom en financiering zijn ROI's van +25% mogelijk !!

Onderzoek heeft ons geleerd dat de waarde van het Duitse vastgoed in de categorie die we aanbevelen, gelegen in een druk bevolkt en economisch zeer bedrijvig gebied zoals de deelstaat Nordrhein-Westfalen, aanzienlijk kan stijgen in prijs. De Duitse vastgoedprijzen zijn zwaar achtergebleven in vergelijking met andere grote Europese landen.

 

 

 

Dit is beter te begrijpen als je bedenkt dat Duitsland 15 jaar na het vallen van de muur nog “de arme man” van Europa werd genoemd. Er was dus ook geen ruimte voor spectaculaire prijsstijgingen. Deze werden immers begrensd door de koopkracht van het moment.

Vandaag is deze economische situatie volledig omgeslagen en staat Duitsland economisch op de vierde plaats van de wereld. Sinds een aantal jaren zien we overal een duidelijke positieve prijsbeweging op gang komen. Een meerwaardepotentieel tussen 2 en 5 procent per jaar is zonder meer realistisch te noemen in de volgende jaren. Wie pas na 10 jaar zijn Duits pand verkoopt, krijgt er een belastingvoordeel bovenop, nl. géén meerwaardebelasting!

Kies voor rendement (vanaf 4,5%) en zekerheid door een investering in residentieel vastgoed in Duitsland.  

Investeren in een Luxueus Nieuwbouwappartement in uw nabijheid , met een leuk rendement van 2 à 3% ... ook daar is absoluut niks verkeerd aan !


 

Maar wil U "koudweg" mooie rendementen van 4,5 - 6% halen in gerenoveerde gebouwen ? Laat dan uw emoties achterwege , laat alles voor U regelen door de rentmeester en ontvang maandelijks een mooi aanvullend inkomen of bouw een passief inkomen op voor later !

In tegenstelling tot de traditionele makelaardij , worden wij in deze gevallen uw 'buyer's agent" of tussenpersoon die uitsluitend opkomt voor de belangen van de koper/investeerder.

De panden zijn meestal reeds verhuurd bij aankoop en komen de huurinkomsten binnen zodra de aankoopsom betaald is. We zorgen mee voor de onderhandeling van de huurcontracten waardoor je kan rekenen op stevige huurgaranties over een lange termijn. Nog een bijzondere troef is dat in al onze projecten het huurinkomen onafhankelijk is van de bezettingsgraad van je pand. Je ontvangt dus steevast 12 maanden huurinkomen !

Ook onze gepensioneerde klanten krijgen zo een “nieuw” maandelijks aanvullend inkomen. Wat van pas komt, omdat zij immers niet langer kunnen rekenen op periodieke inkomsten via kasbons, obligaties of Belgische staatsleningen. Noem het misschien ook een Stenen Kasbon !

Bemiddelde bejaarden doen er vandaag dus beter aan om hun portefeuille te herbekijken en een deel financiële producten desgevallend af te bouwen of winst te nemen ten voordele van opbrengstvastgoed.

Het is primordiaal emoties achterwege te laten als je investeert in vastgoed. Je kan “verliefd worden” op een tweede verblijf, maar bij investeringsvastgoed mag je alleen naar het rendement kijken.

Een tweede verblijf is trouwens geen opbrengsteigendom doch een kost! Hoe vaak ga je naar je appartement aan zee? Hoe vaak staat het leeg? Hoe vaak verhuur je het aan de normale prijs en niet aan een vriendenprijsje? Reken maar eens na ... “verlatingsangst” en andere emotionele factoren weerhouden vaak echter de eigenaars er afstand van te doen.

Het unieke aan een vastgoedinvestering is het meerwaardepotentieel. Omdat je niet verknocht bent aan je aangekocht goed, zal je er ook makkelijker afscheid van nemen als er zich verkoopopportuniteiten voordoen. Ook deze service is volledig voorzien. In Duitsland hebben we een dienst die zich daarmee volop bezighoudt. Rendimmo geeft op het juiste moment de incentive tot wederverkoop aan, maar de investeerder beslist uiteindelijk!

Op regelmatige basis organiseren wij info-avonden in het kantoor te Brasschaat. 

Interesse ?

Laat ons even weten dat U er graag bij zou willen zijn via 03-6512121 of KLIK HIER

Uiteraard kan U ook steeds terecht voor een persoonlijk gesprek , na afspraak.